Вінілова підлога і SPC-ламінат Arbiton

Як показує статистика світових продажів, переважна більшість споживачів вибирають звичні, добре відомі види підлогових покриттів: паркетну дошку, ламінат, ковролін. Але решта (приблизно 40%) залишаються цінителями прогресивних технологій і обирають найбільш сучасні матеріали.

Вінілова підлога і SPC-ламінат ArbitonВінілові покриття для підлоги відносяться до відносно нового виду оздоблювальних матеріалів, але вже встигли завоювати безліч позитивних відгуків завдяки своїм властивостям. Підлоги з вінілу поєднують в собі преміальний дизайн, а також надійність і практичну функціональність. Найчастіше ПВХ застосовують для оздоблення громадських приміщень, комерційних закладів, приватних будинків і міських квартир.

SPC-ламінат і вінілові підлоги Arbiton виробляють з природних мінералів унікального складу і ультрасучасних полімерів на базі молекул вуглецю. Простими словами, вироби бренду Arbiton - це інноваційні матеріали з бездоганними характеристиками і гарантованим терміном експлуатації до 20 років. Підлоги Арбітон красиві, як натуральний паркет, по міцності на стирання можна порівняти з плиткою, але одночасно легкі, надійні і теплі, на відміну від плитки.

Вінілове покриття виробляють під впливом високих температур методом пресування, в результаті виходить міцна багатошарова конструкція:

  • Верхній шар - прозора поліуретанова плівка, головне завдання якої надійно захищати матеріал від УФ променів, води, механічних пошкоджень. Захисний шар не допускає появи плям на поверхні. Товщина верхнього шару говорить про ступінь зносостійкості вінілу.
  • Наступний шар - декоративна плівка, яка ідеально імітує візерунки натурального дуба, каменю, бетону або керамічної плитки. Важливо, що малюнок не вигорає на сонці і протягом всього терміну експлуатації підлоги залишається яскравим і чітким.
  • Далі йдуть два основних шари, призначені для додання матеріалу міцності і збереження стабільності конструкції. Унікальний третій шар SPC з мінералів і пластифікаторів, розроблений в лабораторії Arbiton, забезпечує необхідний рівень жорсткості і пластичності. Від деформації захищає четвертий шар з армованого скловолокна. Завдяки даному прошарку підлога неймовірно стійка до коливань рівня вологості і температури повітря і зберігає свою первинну ідеальну геометрію.
  • Нижній шар - це основа, яка безпосередньо стикається з підлогою. Якісна підкладка стабілізує підлоги. За рахунок цієї основи не чутні звуки і вібрації при ходьбі або падаючих на підлогу предметів. Матеріал також поглинає сторонні зовнішні шуми.

Вінілові покриття першого покоління, які з'явилися в магазинах в 90-х роках ХХ століття, не були такі популярні серед споживачів, як сучасні матеріали. Розвиток технологій, інноваційні рішення у виробництві дозволили усунути всі слабкі місця і зробити вініл одним з найбільш затребуваних матеріалів на будівельному ринку України. Покриття для підлоги з вінілу Arbiton єдині в своєму роді, що володіють рядом унікальних технічних характеристик.

Головні переваги вінілової підлоги Arbiton і SPC покриттів

Вінілові покриття від польського виробника Арбітон відрізняються бездоганними технічними характеристиками, точністю пропорцій і форм. Але це далеко не всі переваги, якими наділені високотехнологічні матеріали LVT і SPC. Виділимо основні переваги виробів бренду Arbiton:

Вінілова підлога Arbiton

  • Універсальність використання. Вінілові і SPC підлоги відмінно підходять для всіх видів приміщень, в тому числі з екстремальним навантаженням на підлогу і великою прохідністю. Підлоги SPC і кварц вініл Arbiton не бояться вологи, значить, в кухні і ванній кімнаті буде не тільки прекрасна підлога, але також надійна і безпечна. Навіть регулярний контакт з піском, брудом або водою не вплине на зовнішній вигляд покриття.
  • Стійкість до різних температурних режимів. Всі моделі SPC і вінілу Арбітон не бояться високих температур, їх можна комбінувати з системою підігріву підлоги, укладати в просторих сонячних приміщеннях. Матеріал ефективно зберігає тепло, при цьому не виділяє токсичні речовини при нагріванні.
  • Еталонна звукоізоляція. Вінілові підлоги добре поглинають шуми і різні звуки, поверхня практично повністю мінімізує звук кроків.
  • Довговічність і міцність. Вінілова підлога володіє поверхнею з максимальною міцністю і зносостійкістю. Покриття не боїться ніяких видів механічних впливів. Каблуки, важкі масивні меблі, холодильник не страшні вінілу Arbiton.
  • Комфортна амортизація. Незважаючи на свою жорсткість, по вініловій плитці приємно ходити босоніж, так як вона зберігає теплу поверхню і злегка пружинить під ногами. ПВХ підлога дарує неповторні тактильні відчуття.
  • Безпека в усьому: конструкція не слизька, навіть якщо пролита вода; матеріал не виділяє летючих речовин; він антистатичний; підходить для алергіків, астматиків, ідеальний матеріал в кімнату дітей.
  • Стійкість до грибків і мікроорганізмів.
  • Антибактеріальне покриття не піддається впливу цвілі. Ні грибок, ні інші мікроби не зароджуються всередині ПВХ.
  • Полегшений монтаж підлоги. Вінілові конструкції легко укладати клейовим способом на спеціальні клеючі суміші для ПВХ підлог. Також в асортименті колекції Арбітон є самоклеюча підкладка для максимального спрощення роботи з гнучкими покриттями. SPC підлоги мають більш жорстку структуру і укладаються на спеціальну дуже тонку (1 мм або не більше 1,5 мм підкладку), використовуючи замкові кріплення, як в ламінаті.
  • Простий догляд. Вінілові підлоги досить просто підтримувати в чистоті, для цього підходять різні мийні засоби. Приємний бонус - на поверхні ПВХ не залишаються плями, а декоративний шар не стирається.
  • Екологічно безпечний склад. І SPC підлоги, і вінілові покриття Arbiton не завдають шкоди довкіллю і відповідають всім вимогам міжнародних стандартів, що пред'являються для оздоблювальних матеріалів.

Як і будь-який виріб, вінілова підлога має деякі недоліки. На відміну від паркету вона не натуральна, і в разі пошкодження її не можна відновити, а тільки замінити частково або повністю.

Як правильно обрати вінілову підлогу SPC

Спочатку визначаємо, в яке приміщення, з яким навантаженням потрібна підлога? Якщо вініловий матеріал буде використовуватися в побуті, наприклад, на кухні, ванній, спальні досить 31 класу зносостійкості. Захисне покриття 0,3 мм впорається з оптимальним навантаженням. Побутовий вініл можна укладати в холодному приміщенні або поєднувати з теплими підлогами.

Вінілова підлога  ламінат ArbitonКомерційний вініл має захисну плівку товщиною 0,55 мм, клас зносостійкості досягає 33. Його укладають в магазинах, офісах, ресторанах, навчальних класах, де протягом дня очікується посилене навантаження на підлогу. Проте, навіть при високому ступені прохідності матеріал прослужить більше 15 років.

Виріб 33 класу зносостійкості можна застосовувати в офісах, в магазинах, в виставкових залах і т.д. Спеціальні мінеральні добавки роблять поверхню дуже міцною, на дотик відчувається шорсткість. Виробник дає гарантію на 25 років експлуатації даного підлогового покриття.

Секрет вінілової підлоги Arbiton в особливій серцевині матеріалу: вона складається з натуральних мінералів і синтетичних полімерів. Мінеральна основа конструкції робить вінілові підлоги на 100% міцними, водостійкими і стабільними. Інноваційні характеристики дозволяють укладати вініл на великі площі до 200 м2. Покриття для підлоги з ПВХ стануть стильним і практичним доповненням будь-якої кімнати або приміщення, при цьому можна  створити мінімальні деформаційні шви на кордоні з іншими покриттями.

У магазині «Все на пол» представлені вінілові покриття для підлоги різної форми, конфігурації, розмірів. Які обрати, залежить від того, де матеріали будуть укладатися:

  • Кухня та ванна кімната - приміщення з підвищеною вологістю, тому для них ідеально підійде формат плитки з шорстким покриттям, можна вибрати LVT колекцію на клейовий основі. Гармонійно і сучасно виглядатиме у ванній і на кухні плитка з колекції Arog: Торонто бетон, Манхеттен бетон;
  • Передпокій. Тут можна покласти підлоги з більш високим класом зносостійкості, щоб матеріал витримував ще більш посилене навантаження. У колекціях польського бренду є покриття SPC-ламінат на замковому з'єднанні з колекції Amaron. Наприклад, Дуб Радефельд, Дуб Орегон або Горіх Невада;
  • У житлові кімнати підійде абсолютно будь-яка підлога Arbiton, можна вибирати нижчого класу зносостійкості, підійде будь-який варіант з колекції Liberal.
  • Окрасою вітальні, спальні або всього загального простору підлоги стане, звичайно ж, трендове вінілове покриття ялинкою - Дуб Харлоу, Дуб Янки, Дуб Джорджтаун.

Вініл ArbitonПри виборі підлогового покриття важливо приділити увагу питанням монтажу. Найпростіший і легкий спосіб укласти клейовий вініл - це на самоклеючу підкладку, на верхню сторону якої нанесений спеціальний клей. Під час укладання знімається захисна плівка і плита приклеюється до підкладки, при цьому можливість перекласти мостину зберігається на невеликий проміжок часу, після - вже не відірвете . Другий спосіб монтажу - клейовий. На стяжку наноситься клей з використанням шпателя, після чого укладають сам матеріал згідно з попередньою розкладкою.

Існує думка, що тільки для клейової підлоги потрібна рівна основа, а для замкового з'єднання досить придбати підкладку, необхідність довго і ретельно вирівнювати підлоги відпадає. Це не зовсім так. Так, клейова підлога тонша і м'якша, тому дефекти стяжки будуть більш помітні, вініл просто повторить всі нерівності підлоги. Але при укладанні замкового вінілу «плаваючим» способом на нерівну стяжку, візуального ефекту від нерівностей можливо і не буде, але в цих місцях можуть виникнути прогини, які з часом призведуть до зламів в замкових з'єднаннях.

Що таке «плаваюча підлога»? Це конструкція з механічним клік-замком (за аналогією як у більшості видів ламінату). Без клею, без додаткових інструментів деталі кріпляться до підлоги плаваючим методом, для укладки досить тонкої підкладки. Слід звернути увагу на чистоту бетонної основи і попередньо видалити пил і дрібне сміття. Установка підлоги не вимагає професійних навичок і спеціального устаткування. Навіть недосвідчений майстер зможе провести монтаж вінілової підлоги, якщо попередньо вивчить інструкцію.

Види вінілових підлогових покриттів: розбираємо маркування і абревіатуру

Відвідавши інтернет-магазин, в назві вінілу можна побачити не тільки позначення колекції і відтінку, але і багатьом ще незнайому абревіатуру LVT і SPC. Що вони означають і про які переваги говорять?

Вініло Arbiton КиївLuxury Vinyl Tile - це плитка вінілова вищої якості, на відміну від ПВХ плиток першого покоління. Основною перевагою даного матеріалу є невисока вартість, водостійкість, довговічність, висока зносостійкість, м'якість, практичність і дуже зручний для укладання розмір, на відміну від рулонних покриттів. LVT плитка не боїться перепадів температур, тому може використовуватися на теплих підлогах, але нагрівати поверхню вище 30 °, все ж, не рекомендується. Якщо використовувати з теплими підлогами, треба встановлювати терморегулятор, щоб матеріал не спучився після перегріву.

Сьогодні бренд Arbiton пропонує також поряд з LVT підлогами інший сучасний кам'яно-композитний матеріал. Вінілова підлогу SPC або FULL RIGID має жорстку мінеральну серцевину HD Mineral Core. У виробі відсутні всі деякі мінуси минулого матеріалу. Він на відміну від LVT плитки має більш жорстку і щільну структуру, як у ламінату. Інноваційний матеріал нового покоління є таким же екологічно чистим, він абсолютно безпечний і гіпоалергенний.

Актуальна і якість SPC продукції - її можна переробляти і виробляти повторно, тобто правильна експлуатація та утилізація спрямовані на збереження навколишнього середовища, природи та екології.

Підлогове покриття не боїться високих температур, відмінно поєднується з системою теплих підлог. Конструкція має високу стабільність і щільність, стійка до механічних пошкоджень. Декоративне покриття чітко передає колір і фактуру натурального матеріалу. Зовні вінілові підлоги Arbiton не відрізниш від дорогої деревини, мармуру або популярного в цьому сезоні бетону. Поверхня плиток може бути гладкою, шорсткою або рельєфною з матовим або глянсовим блиском.

У магазині «Все на пол» представлений широкий асортимент польського бренду, тут легко обрати вініловий або SPC ламінат для будь-якого домашнього або комерційного приміщення.

Популярні колекції вінілових підлог польського виробника Arbiton SPC

Польський виробник Арбітон випустив кілька реалістичних колекцій вінілової і SPC продукції, які прекрасно поєднуються з сучасними і класичними інтер'єрами. Споживачі можуть обрати підлогу, шо повторює візерунки і текстуру натуральних матеріалів. Холодні монохромні відтінки, теплі півтони насиченого кольору - в асортименті колекцій Арбітон вам вдасться обрати покриття будь-якого кольору. Правильно підібраний відтінок підлоги може візуально змінити приміщення, додати в нього простору і світла.

Вінілова підлога Arbiton Київ 

Колекція Amaron Stone XXL

У магазині «Все на пол» колекцію представляють 4 моделі, які відмінно імітують плитку і бетон. Вінілові плити мають 4-х сторонню фаску, захисний шар 0,55 мм і замкове з'єднання. Матеріали з лінійки Amaron Stone XXL ідеально підійдуть для інтер'єрів в індустріально-промисловому стилі. Сірий атмосферний колір підлоги приємний для очей і служить універсальним фоном для меблів і інших деталей лофт інтер'єру. Додатковий плюс - збільшений розмір плит (довжина 914 мм і ширина 457 мм). На готовій підлозі буде мінімальна кількість стиків, що естетично привабливо для вимогливого клієнта. Крім того, конструкцію легко укладати, вона має сучасне замкове з'єднання 5G. Красива і оригінальна підлога прослужить 20 років в побутових умовах.

Колекція Amaron Wood

Дизайн вінілового покриття являє доступну альтернативу натуральному дереву. У колекції поєднується практичність вінілу і краса паркетної або масивної дошки. Десять унікальних декорів для дому та офісу, оформлених в різних стилях. Якщо хочете яскраву і виразну підлогу, SPC покриття під дерево підійдуть найкраще. Гарна, зносостійка, водонепроникна і довговічна у використанні підлога не боїться гострих каблуків і важких меблів. Після установки підлога з колекції Amaron Wood має вигляд елітного дорогого покриття. Підлоги добре вписуються в дизайн інтер'єру як компактних квартир-студій, так і просторих залів. 5G замок робить укладку легкою і швидкою, монтаж дійсно просто зробити самостійно.

Колекція LIBERAL

Для шанувальників функціональності та простоти створена колекція LIBERAL в скандинавському стилі, призначена для житлових приміщень. Лаконічний м'який дизайн покриття, що повторює колір і фактуру паркету з дуба, відмінно підійде для вітальні, спальні або передпокою. Світлі відтінки підлогового покриття візуально збільшують маленький простір. Як і всі SPC вироби бренду Arbiton, плитка LIBERAL має замкове з'єднання, що гарантує легкість укладання.

Колекція Amaron Herringbone

Здається, польський виробник досяг своєї досконалості, випустивши на ринок матеріал з вкрай реалістичним декором під паркет англійська ялинка. Замок 5G дозволяє укладати будь-які візерунки. Покриття має структуру дерева, тактильно тепле і приємне. Створювалася колекція з особливою скрупульозністю кращими технологами підприємства. Аналогів колекції в світі ще немає. Розкішні підлоги, які можуть собі дозволити чимало українських сімей, зовні практично нічим не поступаються натуральному паркету. Завдяки плаваючій системі легко створити єдине покриття у всьому будинку. Матеріал зносостійкий і водонепроникний, підійде як для житлових кімнат, так і для «мокрих» зон (в кухню, санвузол, коридор або балкон). При бажанні ялинка укладається на теплу підлогу, має неймовірно стильний вигляд у величезних приміщеннях. SPC вініл колекції Amaron Herringbone - ідеальне покриття для самого примхливого покупця!

Колекція Aroq

Так само хочеться зупинитися на колекції ПВХ матеріалів Aroq, виробленої за LVT технологією. У лінійці представлені шість позицій, які повторюють поверхню плитки, бетону, дерева. Клейове укладання, мікрофаска з чотирьох сторін. За якістю він трохи поступається SPC технології, але ціна на матеріал набагато нижче. Виробник дає гарантію експлуатації 20 років в домашніх умовах.

Де вигідно придбати вініл Arbiton на ринку в Україні

Компанія Arbiton з Польщі виробляє свої унікальні ПВХ покриття для підлоги з 1994 року. Протягом 27 років підприємство випускає якісне, надійне і безпечне покриття з високим рівнем міцності. Споживач може вибрати з великої кількості малюнків, що відмінно імітують дерево, плитку, камінь. Тут є все - різноманітність колірних рішень, супер класний дизайн і великий вибір моделей. Вся продукція безпечна, відповідає європейським вимогам щодо екологічності, підходить для застосування в побутових приміщеннях, а також для укладання в комерційних закладах.

Arbiton на ринку в УкраїніЧому купити вінілову або SPC підлогу Arbiton - це правильне рішення для вашого будинку або офісу? Ось лише кілька причин, щоб обрати прогресивний і технологічний матеріал:

  1. Неймовірно стильний зовнішній вигляд. Підлоги з вінілу або SPC прикрасять інтер'єр будинку, квартири, кафе, салону або шоу-руму.
  2. Сучасний вініл та SPC нешкідливі, підходять для людей з алергією і астматиків, безпечні для дитячих приміщень.
  3. Матеріал SPC має жорстку мінеральну основу, яка надає йому міцність і довговічність.
  4. Гострі каблуки, тварини, ніжки меблів, розбитий посуд не зашкодять міцним покриттям.
  5. Вінілові та SPC підлоги не випромінюють формальдегіди в навколишнє середовище, що підтверджує виробник Арбітон і множинні сертифікати бренду.
  6. У матеріалах низький тепловий опір, завдяки цьому системи опалення набагато ефективніше.
  7. Вініл та SPC не притягують забруднення і не накопичють мікрочастинки пилу з повітря, а значить, в приміщенні буде завжди чисто.

Сучасна продукція фабрики Arbiton міцна, надійна і має презентабельний вигляд. Купити вінілове та SPC підлогове покриття в асортименті зручно в шоу-румі «Все на пол» в Києві або в нашому інтернет-магазині. Доставка здійснюється у всі регіони України: Харків, Дніпро, Одесу, Львів, Запоріжжя та інших міст. Професійні консультанти допоможуть підібрати оздоблювальні матеріали для нової підлоги, а також супутні товари.

.

.

на сторінку