.

яка паркетна дошка краще, покрита лаком або маслом Наскільки б просторою і елегантною не була ваша квартира, яким би вишуканим не був інтер'єр, старе зношене підлогове покриття може зіпсувати загальну картину і приємне враження про дім. Ось чому красивий паркет служить одним з головних елементів стильного інтер'єру. Натуральна дерев'яна підлога це не тільки красиво, але і комфортно, функціонально і практично.

.

Сьогодні в статті ми відповімо на найчастіше запитання наших покупців, яка паркетна дошка краще, покрита лаком або маслом? У кожного з покриттів є свої переваги і недоліки, тому вибір слід робити, виходячи з тих вимог, які ви пред'являєте до паркету, і умов експлуатації.

 

Головні особливості паркету, покритого лаком

 

Н1 Паркет і паркетна дошка: що краще, масло або лак? Сучасні виробники паркету і паркетної дошки відразу на заводі обробляють кожну плашку, покриваючи її в 6-7 шарами зносостійкого лаку. Спеціальні технології і особливий метод просушування лаку призводять до того, що на поверхні дощок утворюється надміцний захисний шар.

Паркетна дошка лак, на відміну від покриття маслом, характеризується наступними перевагами:

Лак для паркету захищає дерево від стирання і механічних пошкоджень;

Лакованому паркету не страшна пролита рідина, оскільки лак не пропустить вологу;

Простий догляд. Для підтримки акуратного вигляду і чистої поверхні, паркету під лаком не потрібні спеціальні дорогі засоби, оскільки достатньо лише вологого прибирання і чищення пилососом;

Довгий термін служби. Паркет під лаком рекомендується оновлювати приблизно 1 раз в 7-10 років.

.

Виходячи з характеристик, лакований паркет підходить для приміщень з високим ступенем прохідності. Також слід відзначити чудову естетику, яку випромінює паркет під лаком. Паркетна дошка лак краще ніж масло саме за своїми експлуатаційними властивостями.

Але ми не можемо не згадати і про деякі недоліки лакованого паркету. Наприклад, складності в ремонті. Якщо одна з паркетних дощок була витерта або пошкоджена, її локальний ремонт без видимих слідів реставрації неможливий. Доведеться шліфувати всю підлогу і заново покривати паркет лаком.

 

Паркет під маслом: ключові переваги і недоліки

 

Паркетна дошка лак або масло фото Вибираючи масло або лак для паркету, важливо проаналізувати інженерні характеристики кожного покриття. Масло, проникаючи в глибинні шари деревини, зміцнює її зсередини, при цьому плівка на поверхні паркету не утворюється. Виділимо основні плюси паркетної дошки, обробленої маслом:

  •  

    Екологічність і безпека. До складу масла для паркету, на відміну від лаку, входять виключно натуральні компоненти без хімічних добавок;

    Природний зовнішній вигляд. Масло не закриває пори і рельєф дерева, а навпаки, підкреслює унікальні малюнки та візерунки деревини;

    Тепла поверхня цілий рік. Паркет під маслом ідеально підходить для укладання в спальні або дитячій кімнаті, по дерев'яній теплій підлозі приємно ходити босоніж навіть в зимовий період;

    Локальний ремонт. Якщо окрема паркетна дошка затерлася і втратила свій первісний вигляд, локальна обробка маслом допоможе повернути саме цій ділянці красу і сяйво. Це дуже зручно і економно, оскільки повне шліфування і реставрація підлогового покриття не буде потрібно.

  • .

масло або лак для паркету Однак паркетна дошка масло, як і лак, не позбавлена деяких недоліків. Важливо згадати, що паркет під маслом вимагає більш ретельного догляду, ніж лаковані покриття. Щоб зберегти привабливий вигляд підлоги, слід регулярно його обробляти спеціальними доглядовими засобами.

Реставрацію промасленого паркету важливо проводити не рідше 1 разу на 2-3 роки. А ось оновлювати шар масла можна і частіше, як правило, 1-2 рази на рік.

.

Як ми з'ясували, паркетна дошка і масло, і лак мають свої особливості. Плануєте оновити покриття для підлоги в будинку? Тепер ви знаєте головні відмінності, і можете самостійно для себе вирішити, що краще паркетна дошка масло або лак. Якщо ви цінитель натуральних матеріалів і природність для вас на першому місці - паркет під маслом стане кращим вибором! Споживачам, які вважають за краще практичні і функціональні покриття, слід вибрати паркет під лаком.

 

Паркетна дошка масло або лак представлена в широкому асортименті в магазині паркету «Всё на пол». Наші консультанти допоможуть вам визначитися з вибором, враховуючи тип приміщення, для якого вибирається паркет.