скільки коштує покласти ламінат за квадратний метр Почавши ремонт, зваживши всі за і проти, дійшли чудового рішенням - придбати ламіноване покриття для підлоги. Залишилося дізнатися, скільки коштує покласти ламінат!

Оцінити всі переваги ламінату можливо тільки після правильно проведеного укладання підлоги. Від того, наскільки професійно проведені роботи, залежить експлуатаційний термін нового підлогового покриття. На ціну укладання ламінату за квадратний метр впливають деякі моменти:

  • · Чи потрібен демонтаж старого покриття;
  • · Чи необхідно вирівнювання поверхні, виконання стяжки;
  • · Тип з'єднання і напрямок укладання;
  • · Індивідуальні вимоги до певних видів покриття;
  • · Товщина і вид підібраної підкладки.

Укладання ламінату - нескладний процес. Спеціаліст швидко і легко впорається з роботою. Однак новачок може зіткнутися з деякими нюансами, які приведуть до додаткових витрат. З'ясувати скільки коштує покласти ламінат за квадратний метр можна, звернувшись за допомогою до професіоналів. У більшості випадків це буде найбільш правильним рішенням.

Скільки коштує укладання ламінату

за квадратний метр

 

скільки коштує укладання ламінату за квадратний метр Стартова вартість укладання - 120 грн за м.кв. Остаточна вартість буде залежати від усіх вище перерахованих додаткових робіт і додаткових матеріалів.

Починати роботи з укладання ламінату слід з вирівнювання поверхні. Дерев'яну підлогу виправляють за допомогою шліфувальної машини, великі перепади застеляють фанерою. На бетонній поверхні роблять стяжку або застосовують цементно-піщану суміш. У деяких випадках рекомендується використовувати самовирівнюючої суміші.

Ламінат, в тому числі і вологостійкий, не любить вогкості. Тому без гідроізоляційного шару не обійтися. Як правило, в якості гідроізоляції беруть поліетиленову плівку. Кладуть матеріал перпендикулярно настилу. Тепер можна починати монтаж підкладки. Даний елемент є необхідним в конструкції підлоги, він оптимізує переваги ламінованого покриття:

  • · Остаточно вирівнює поверхню;
  • · Захищає від механічних навантажень;
  • · Додатково оберігає від вологи;
  • · Забезпечує тепло- і звукоізоляцію.

Пінополістирол, пресована хвоя, пінополіетилен, пробкова підкладка - всі матеріали мають свої переваги і недоліки. Ціна на підкладку і її товщина також впливає на те, скільки коштує постелити ламінат за квадратний метр. Зробити правильний вибір можна, вивчивши всі тонкощі і характеристики підкладки, або звернувшись до фахівців.

Вартість укладання ламінату

за кв.м в Києві

 

укладання ламінату ціна за квадратний метр Після проведення підготовчих робіт, можна приступити безпосередньо до настилу ламінованого покриття, дотримуючись кількох правил:

  • · Ламінат пройшов акліматизацію, пролежавши кілька днів в кімнаті, де буде проводитися укладання;
  • · Починають роботи у напрямку світла з кута, обов'язково зліва направо;
  • · Між стіною і ламінатом передбачають технологічний зазор 10 мм;
  • · Перший ряд кладуть стороною з шипом, який заздалегідь спилюють;
  • · У другому ряду першою укладають попередньо відрізану ламель на 25-30 см. Далі приєднують цілі панелі;

Якщо ви вирішили самостійно виконати всі роботи, то численні відеоролики допоможуть подолати всі труднощі. При зверненні до фахівців важливо уточнити, скільки коштуватиме покласти покриття в квартирі або будинку, і які можуть виникнути додаткові витрати. Найчастіше майстри враховують такі чинники:

1) Технологія робіт. Проводитиметься укладання квадратного ламінату, звичайними стандартними планками, ялинкою або по діагоналі;

2) Площа підлоги;

3) Наявність кутів і порогів;

4) За клейове укладання доведеться заплатити значно більше.

Мрієте, щоб нова ламінована підлога прослужила довго, не вимагаючи ремонту або заміни? В такому випадку краще звернутися до кваліфікованих майстрів, які швидко і якісно проведуть укладання ламінату в будинку або офісі.