Паркетна або масивна дошка

Паркетна або масивна дошка? Це найчастіше питання від покупців в магазині «Всё на пол». Звичайно, відштовхуватися потрібно від бюджету, особливостей будинку, квартири, офісу чи магазину, а також безлічі інших чинників. Давайте з'ясуємо разом, що ж краще купити: паркетну або масивну дошку?

Асортимент підлогових покриттів в сучасних магазинах задовольнить смак і потреби навіть найвимогливіших покупців. Однак найчастіше самі клієнти не знають, що ж краще купити - паркетну дошку або масивну дошку? Перед тим як відповісти на дане питання, розумніше спочатку розібратися в термінах.

.

Масивна дошка - особливості, характеристики і переваги

.

Паркетна або масивна дошка ФОТО .

Незважаючи на прогресивний розвиток ринку будівельних матеріалів і появу нових удосконалених видів покриттів - ламінату і вінілу, інтерес до натуральних підлогових покриттів з дерева не згасає. Кожна сім'я прагне мати вдома шматочок живої природи у вигляді виробів з дуба, ясена, горіха і інших порід.

.

Масив - цілісний шматок дерева, що має форму дошки. Масивний паркет цінується, перш за все, за свою натуральність і міцність. Основна перевага масивної дошки - довгий термін експлуатації. Підлога з масиву витримає не одне покоління родини. Для того щоб оновити паркет, досить відреставрувати його методом шліфування і циклювання. В середньому масив прослужить більше 30 років. Однак слід акцентувати особливу увагу на те, що підлога з цільного дерева дуже сприйнятлива до коливань мікроклімату. Якщо в будинку спостерігаються часті зміни температури і рівня вологості, або ви не контролюєте і не підтримуєте стабільний мікроклімат в приміщенні (температура 18-23С, відносна вологість 45-60%), масивна підлога з часом буде деформуватися, що істотно зменшить термін її експлуатації, та й візуально картинка підлоги зі щілинами і виступаючими над поверхнею краями дощок вам навряд чи сподобається. 

.

Виходячи з вищевикладеного, а також з нашого багаторічного досвіду роботи, ми рекомендуємо укладати масив тільки в будинках, де ви живете цілий рік і підтримуєте необхідні температуру і вологість, а в періоди вашої тривалої відсутності у вас є кому за вашою підлогою доглянути. Також ми рекомендуємо масивну дошку використовувати для комерційних приміщень преміум класу: ексклюзивних офісів і магазинів, бутиків, а також дорогих ресторанів. У таких приміщеннях вам частіше знадобиться відновлювати підлогу, і масивна дошка, особливо під фінішним покриттям маслом - ідеальне рішення!

.

Функціональні якості паркетної дошки

.

Паркетна або масивна дошка зображення Односмугова паркетна дошка зовні практично нічим не відрізняється від масиву. Але ось внутрішня її структура зовсім інша. Як правило, паркетна дошка являє собою тришаровий матеріал, що складається з декількох порід дерев, покладених перпендикулярно. Клеєна тришарова конструкція має поліпшені характеристики:

  • · Міцність. Паркетна дошка, як і масивна, витримує серйозні експлуатаційні навантаження, важкі меблі;
  • · Стійкість до коливань температури. Паркетна дошка зберігає свої розміри і форми, навіть якщо її укласти на кухні;
  • · Полегшений і дешевший спосіб монтажу. Паркетна дошка укладається на будь-яку рівну, суху основу за допомогою замкових кріплень, деякі види можна на підкладку;
  • · Простий догляд;
  • · Довгий термін служби (20-30 років);
  • · Демократична ціна.

Роблячи вибір між паркетною дошкою і масивом, слід розуміти, що висока ціна паркету з цільної деревини виправдана тільки в нечисленних випадках. В іншому, ні з естетичних причин, ні за експлуатаційними характеристиками масиву, паркетна дошка від сучасних брендових виробників нічим не поступається. А за своїми стабілізаційним властивостями навіть перевершує масив. 

Почувши запитання: що краще масивна дошка або паркетна дошка підходить для квартири, ми показуємо нашим клієнтам все багатство асортименту нашої паркетної дошки. Різноманітність декорів дозволяє підібрати необхідний малюнок і відтінок дощок під будь-який стиль інтер'єру. А сотні відгуків від задоволених клієнтів вказують на те, що мати в будинку підлогу з натуральної паркетної дошки - означає оточити себе максимальним комфортом і задоволенням.