паркетна дошка і собака

Під час ремонту виникає питання про вибір підлогового покриття. Ну, а якщо в будинку живе також тварина, до вибору треба підходити ще більш скрупульозно. Підлога повинна бути не тільки комфортною, красивою і безпечною для собаки, кішки, але і легко митися і не псуватися від різних несподіванок, залишених улюбленцями.

Вибираємо підлогове покриття для дому, в якому є тварина

 

Сьогодні асортимент підлогових матеріалів досить різноманітний, але далеко не всі підійдуть, коли в будинку є тварина. Яка підлогу все-таки краще?

.

  1. Більшість собачників рекомендує лінолеум. Він не слизький, не боїться подряпин і вологи. Велика кольорова палітра, є навіть під паркет. Слабкі сторони недорогого лінолеуму, який найчастіше купують у великих будівельних маркетах - ненатуральність, через що виникає алергія у людей і тварин, і безперечно йому легко зашкодить собака;
  2. паркет і собака
  3. .
  4. Плитка - зрозуміло, найстійкіший настил до вологи і пошкоджень. Плитки з шорсткою поверхнею менш слизькі. Чудове покриття для ванни і кухні, і неприпустиме для спальні;
  5. .
  6. Міцне покриття - це ламінат, який стійкий до собачих подряпин, але не завжди до вологості. Головні недоліки підлоги - слабка шумоізоляція і слизька поверхня, травмонебезпечна для улюбленців;
  7. .
  8. Вініл - прекрасна альтернатива плитці по стійкості до вм'ятин, подряпин і впливу рідин, при цьому з теплою поверхнею як у лінолеуму. Тільки уникайте дешевих версій, вибирайте якісний вініл, який не зашкодить ні здоров'ю вашого вихованця, ні вашому.
  9. .
  10. Паркет і собака - найкраще поєднання в будинку. Це найнатуральніший матеріал з теплою гіпоалергенною поверхнею, приємний на дотик. Тварині буде комфортно лежати на такій підлозі влітку і взимку.
  11. .

Треба сказати, що при правильному догляді за домашніми тваринами, будь-яке покриття прослужить гарантований виробником термін. Досить орієнтуватися на свої бажання і можливості.

Дружать нова паркетна дошка і собака?

 

Головна перевага паркетних підлог - естетика і довговічність. Хто цінує затишок і тепло в будинку, тому важко відмовитися від натурального покриття. Наявність собаки абсолютно не привід поступитися своїм бажанням:

підлогове покриття і собака

  • Собака, як і людина, приносить з вулиці бруд, пісок і т. д. Але правильний догляд за паркетом і регулярні прибирання врятують підлогу від пошкоджень;
  • Тварина залишила «несподіваний сюрприз»? Тут головне швидко зреагувати, і як можна швидше прибрати;
  • Пошкодити лапами паркет у собаки стільки ж шансів, скільки і у господаря в тапочках;
  • Якщо вихованцеві заманеться гризти і копати, така ситуація не врятує і асфальт. В такому випадку допоможе тільки правильне виховання.

Паркетна дошка і собака, які породи дерев краще? Коли дозволяє бюджет, варто зупинитися на найміцнішій - екзотична деревина, дуб або ясен. Вони запросто перенесуть будь-які пошкодження. Допускається купити в Києві і паркетну дошку з листяних дерев. Подальша багатошарова обробка лаком збільшить зносостійкість і міцність покриття.

.

Сподіваємося, що ви приймете усвідомлене рішення, прочитавши нашу статтю. Втім, для нас вибір очевидний, якщо пам'ятати, що підлога це всього лише підлога, а не член сім'ї і кращий друг.