Вибираємо екологічний клей для паркету

Монтаж паркету найчастіше здійснюється за допомогою укладки дошок на клей. Вибір клею для паркету - такий же важливий момент, як і вибір самого підлогового покриття. Чому так важливо купити якісний паркетний клей, і які основні критерії вибору розглянемо далі. поліуретановий клей

Вибираємо для дому екологічно чистий клей

Жителі мегаполісів живуть у вкрай складних екологічних умовах. Велика кількість машин, технологічних виробництв, відходів і сміття - все це негативно впливає на стан здоров'я. Наш будинок - це те місце, де хочеться сховатися від галасливого міста і вихлопних газів. Тому так важливо, щоб в житлових апартаментах були присутні виключно екологічно чисті матеріали.

Паркет - найбезпечніша і найнатуральніша підлога. Однак при його монтажі використовується безліч хімічних засобів - клеї, лаки, масла. Брендові європейські виробники випускають лінійку супутніх товарів на екологічно-чистій основі. В наші дні вибрати безпечний клей для паркету - не проблема, варто лише уважно вивчити маркування товарів.

Багато продуктів європейських компаній відзначені різними знаками і сертифікатами якості. Одним з головних сертифікатів визнаний «EC 1», це знак для країн Європейського союзу, який підтверджує відповідність продукції європейським стандартам безпеки для людини і навколишнього середовища. Дане маркування вказує на те, що даний продукт не містить:

розчинників і консервантів,
специфічного запаху,
формальдегідів.

Екологічно чистий клей для паркету, який має сертифікат EMICODE EC 1 - це гарантія того, що перед вами знаходиться продукт, вироблений виключно з екологічних компонентів, який допускається використовувати в житлових приміщеннях і зокрема в дитячих кімнатах.

В інтернет-магазині «Все на підлогу» ми підібрали кращі зразки клею для паркету, в тому числі маркованих знаком «EMICODE EC 1». двокомпонентний клей

Основні критерії вибору клею для паркету

Бездоганний паркетний клей - який він? Універсального засобу, який би підходив абсолютно до всіх дерев'яних покриттів не існує. До кожного виду підлогового покриття підходить свій клей.

Найбільшою популярністю користуються такі засоби:

1)   Клей паркетний двокомпонентний в своєму складі має поліуретан і затверджувач. Дані компоненти відмінно взаємодіють і забезпечують найміцніше зчеплення покриттів. Але мало які клеї цієї групи можуть похвалитися низьким рівнем випарів. Сильний запах в момент реакції, що виникає через змішування компонентів, може зашкодити здоров'ю людини, тому при виборі 2-х компонентного клею слід особливу увагу приділити наявності сертифіката безпеки, інакше доведеться працювати в захисній масці. Підходить для якісного укладання модульного, штучного і масивного паркету.

2)   Клей паркетний однокомпонентний поліуретановий - складається з високоякісного полімеру. У складі клею немає шкідливих і небезпечних речовин. Це найеластичніший клей. Забезпечує надійне склеювання паркетної дошки, масивної дошки та інших видів паркету з будь-яких сортів дерева.

3) Однокомпонентний синтетичний клей на основі розчинника - складається з синтетичних смол і каучуку. Підходить для приклеювання фанери і більшості дерев'яних підлог, за винятком масивної і паркетної дошки. Зручно, що засіб застигає не відразу, тому є час ідеально викласти паркет на основу. Головне - вибрати з цієї лінійки клей з низьким вмістом розчинника і, найважливіше, без вмісту метанолу! У разі правильного вибору клею різкий запах зникає через 15-30 хвилин після нанесення. В іншому випадку клей може випаровувати неприємні і шкідливі запахи ще кілька місяців після нанесення. паркетний клей

4) Дисперсний клей - володіє екологічним складом, не випромінює неприємного запаху. Але підходить тільки для штучного паркету з деревини ясена, дуба та інших порід, які будуть піддаватися шліфовці. Не застосовується для приклеювання паркетної дошки і масиву через вміст в своєму складі води.

Уважно читайте інструкцію до паркетного клею і його маркування, щоб підібрати саме той засіб, який забезпечить надійне зчеплення вашого підлогового покриття.

Купити паркетний клей з тривалим терміном служби і екологічним складом легко в салоні «Всё на пол». Ми підібрали унікальну лінійку засобів для всіх видів підлогових покриттів, щоб наші клієнти могли вибрати паркет і супутні товари в одному місці і за вигідними цінами. Пам'ятайте, що неправильно підібраний клей може не тільки зіпсувати ваш паркет, а й скоротить термін його експлуатації.